down

Így készül


Az életútkönyv interjúk, beszélgetések sorozatából születik meg. Attól függően, hogy a könyv megrendelőjének mennyi mesélnivalója van, 10-15 alkalommal találkozunk, alkalmanként 2-3 órát töltve egymással. Találkozásaink színhelye tetszőleges, beszélgetőtársamat föl tudom keresni saját otthonában, de választhatunk nyilvános helyet is – egy kellemes kávézót vagy teázót, ahol nincs túl nagy zaj. Beszélgetéseinket hangfelvétel útján rögzítem.

 

A vidéki megrendelőknek Skype-on történő interjúzást kínálok, természetesen előre megállapodott időpontokban. Ezeket a beszélgetéseket is rögzíteni tudom hangfelvétel útján.

 

A leendő könyv laza szerkezeti vázra épül, ezt irányított kérdésekkel igyekszem kialakítani, illetve megtartani. A kérdésekre adott válaszok ugyanakkor újabb és újabb – váratlanul feltáruló – témákat nyitnak, újabb és újabb kérdéseket vetve föl, s ezek továbbgördítik a beszélgetés folyamát. A beszélgetésekről készült hangfelvételt átírom számítógépbe, majd megszerkesztem. A megrendelővel együtt kiválogatjuk a könyv illusztrációjához legalkalmasabb, illetve nélkülözhetetlen fényképeket, dokumentumokat, amelyeket digitalizáltatunk. Ha összeáll az egész anyag, műszaki szerkesztőnk gyúrja össze valódi könyvvé. Az elkészült kéziratot csak a megrendelő jóváhagyása után viszem el személyesen a nyomdába, ahol előállítják a kívánt példányszámot.

 

Adatvédelem: a nyomda, a műszaki szerkesztő és én is írásos nyilatkozatban vállalunk kötelezettséget a teljes titoktartásra, valamint arra, hogy a könyvben szereplő információk nem kerülnek nyilvánosságra.

 

Tapasztalataim alapján egy életútkönyv elkészítése három hónapot vesz igénybe.

 

Minden érdeklődőnek felajánlok egy ingyenes találkozást, hogy megismerjük egymást és beszélgessünk kicsit, így alkalmunk nyílik eldönteni, tudnánk-e együtt dolgozni. Az árat a személyes megbeszélésen határozzuk meg a kívánt tartalom és terjedelem függvényében.

 

ketszek